What Is The Purpose Of The Letter Dear Elida

What Is The Purpose Of The Letter Dear Elida

What is the purpose of the letter

1. What is the purpose of the letter


apa tujuan surat itu ?Apa maksud dari surat itu?

2. dear alpin what is the purpose of the tex​


A text can have many purposes. Some examples are to: entertain – to make the reader enjoy reading. persuade – to change a reader's opinion.

Purpose of "dear alpin" is to inform alpin


3. what is the purpose of the letter about​


Tujuan seseorang atau suatu organisasi/kantor menulis surat adalah :
a. Menyampaikan informasi
b. Menyampaikan maksud dan tujuan sesuai dengan isi hati penulis.
c. Memperlancar arus komunikasi sehingga informasi yang diterima jelas dan tidak salah tafsir.
d. Mengehemat waktu, tenaga, dan biaya dari pada bertemu langsung dengan pihak yang dituju.


The purpose of someone or a organisasi/kantor wrote a letter is :
a. Tell information
b. Convey mean and objectives in accordance with the contents of the heart writer.
c. Improving the flow of communication so that the information that accepted a clear and not a misinterpretation.
d. Save your time, power, and the cost of on met directly with the destination.

4. what is the purpose of writing the letter......


tujuannya adalah agar si penulis surat bisa memberikan informasi kepada si penerima surat. maaf pake bahasa indonesia

5. what is the purpose of the letter?​


Jawaban:

Penjelasan: purpose of a letter is to tell something to someone by writing it on a paper


6. what is the purpose of the invitation letter?​


Jawaban:

C Joe is inviting jessica to his bday party

Jawaban:C. Joe is inviting Jessica to his birthday party

Penjelasan:


7. Questions: 1. What is the purpose of the letter? 2. What is the relationship between Shania and Elida? 3. What is the main idea of the second paragraph? 4. What problems are faced by students during online learning? 5. What does the writer enclose in the letter?​


1. What is the purpose of the letter?

The purpose of this letter is to get in touch with an old friend. (Tujuan dituliskannya surat ini adalah untuk menyapa kembali seorang teman lama.)

2. What is the relationship between Shania and Elida?

Shania and Elida are friends. But due to pandemic, now they have not seen each other for a year. (Shania dan Elida berteman. Tapi selama pandemi, mereka tidak lagi berjumpa langsung selama setahun.)

3. What is the main idea of the second paragraph?

The main idea of the second paragraph is about Shania's activites and routines during COVID-19 pandemic. (Ide pokok dari paragraf kedua adalah mengenai rutinitas Shania selama pandemi COVID-19.)

4. What problems are faced by students during online learning?

Lacked of internet access and electronic devices. (Sulitnya akses internet dan elektronik.)Difficulties to learn alone at home. (Kesulitan belajar mandiri di rumah.)Some teachers just send task in WA group and students have to send the result immediately. (Beberapa guru hanya mengirimkan tugas di WA grup dan siswa harus langsung mengirimkan jawaban secepatnya.)

5. What does the writer enclose in the letter?

Shania wants to know about Elida's activities and hope she write back soon. (Shania ingin tau tentang aktivitas Elida dan mengharapkan Elida membalas secepatnya.)

Pembahasan

Menulis surat kepada teman (personal letter) biasanya dilakukan dengan tujuan untuk bertukar kabar. Kita bisa menceritakan pengalaman kita selama jangka waktu tidak bertemu dengan teman. Kita juga bisa mengabarkan informasi maupun mengundang teman untuk menghadiri sebuah acara.

Pada teks di atas, Shania mengirimkan surat kepada Elida karena mereka sudah satu tahun tidak berjumpa. Elida adalah teman masa kecil Shania di kota kelahirannya. Karena pandemi, mereka tidak bisa bertatap muka secara langsung. Sehingga Shania menceritakan rutinitasnya selama menjalani sekolah daring.

Di akhir surat, Shania mengharapkan kabar dan cerita balasan dari Elida. Dia juga menyematkan PS berbunyi: "I send you my recent photos. Hope you remember me." (Aku mengirimkan foto terbaruku. Semoga kamu masih mengingatku.)

PS (post script) atau yang lebih dikenal dengan NB atau nota bene adalah catatan tambahan yang biasa kita tuliskan di akhir surat maupun pesan.

Pelajari lebih lanjut

1. Materi tentang types of letter: https://brainly.co.id/tugas/29642083

2. Materi tentang Contoh surat dalam bahasa Inggris: https://brainly.co.id/tugas/684027

3. Materi tentang structure of personal letter: https://brainly.co.id/tugas/10760406

Detail jawaban

Kelas: 11

Mapel: Bahasa Inggris

Bab: Writing personal letter

Kode: 11.5.5

#AyoBelajar


8. What is the purpose of the letter 1​


Jawaban:

kita harus bersatu /1

Penjelasan:

maaf kalok salah ya


9. What is the purpose of writting the letter?


Jawaban:

to knowing about someone's circumstances


10. what is the purpose of the letter above?-dear satria*helpmeee


the purpose this letter is to tell to Satria that the writer join to the music club and he very happy with it

Itu yang saya tahu gan dari suratnya

11. What is the purpose of the application letter


Jawaban:

The objective of an application letter is to attract the attention of an employer. It acts as a cover letter for your resume and should provide enough personal information to convince the reader to grant you an interview. The qualifications you provide a potential employer should be included on your resume.


12. what is the purpose of weriting the letter


apa tujuan dari surat itu


13. what is the purpose of the letter?​


Jawaban: C

Penjelasan: karna itu menurut saya sbuah saran untuk pak bima


14. what is the purpose of the letter​


Jawaban:

The main purpose of a sympathy card/condolence letter is to provide kind words and support to those who are grieving after the loss of a loved one.

Penjelasan:

Semoga membantu. Jangan lupa bintangnya dan jadikan jawaban terbaik ya!


15. What is the purpose of writing the letter


Inform everything, be it facts, data or events including opinions and views on facts, data and events so that the reader can gain new knowledge and understanding of various things that can or do occur on this earth.


16. what is the purpose of the letter


Letters were first used as a form of communication. With technology improvements, however, it has become a less popular way for people to communicate.
Surat pertama kali digunakan sebagai bentuk komunikasi . Dengan perbaikan teknologi , bagaimanapun, telah menjadi cara yang kurang populer bagi orang untuk berkomunikasi

17. What is the purpose of the invitation letter?


Jawaban:

1.c

2.a

3.b.

4.c

5.d

6.d

7.a

8.a

9.a

10.b

11.a

12.b


18. Dear eko What is the purpose of the letter?


Untuk Eko
Apa Tujuan dari surat tersebut 1. the purpose of the text is to ask.......
2. the purpose of the text is to inform.........
3. the purpose of the text is to remind.....

Kurang lebihnya mohon maaf :)
Semoga membantu :)

19. What is the purpose of the letter above?


Jawaban:

sorry ..... where is the letter you mean?


20. what is the purpose of writing the letter?


Jawaban simplenya, the purpose is to apply for a job at Jeans and Co.The purpose of writing a letter is to tell someone about news,for communucation,for an invite,for a job vacancy



Semoga membantu
Kategori b_inggris