Serat Wulangreh Kaanggit Dening

Serat Wulangreh Kaanggit Dening

Serat wulangreh dipunanggit dening.....

1. Serat wulangreh dipunanggit dening.....


Jawaban:

Pakubuwana IV

Penjelasan:

Wulangreh iku anggitane Pakubuwana IV, ratu ing Jawa rikala taun 1788 nganti taun 1820.


2. serat wulangreh kaanggit dening


Serat wulangreh iku kelebu karya sastra. Serat wulangreh iku kaanggit dening Sri Susuhunan Pakubuwana IV.

Pembahasan

Pada soal tersebut menanyakan tentang karya dari siapakah serat wulangreh itu. Serat wulangreh merupakan suatu karya sastra yang diciptakan oleh Sri Susuhunan Pakubuwana IV. Serat wulangreh merupakan karya sastra dalam bentuk tembang macapat. Tembang macapat adalah karya sastra yang disampaikan dengan cara melagukannya. Terdapat aturan dalam pembuatan suatu tembang macapat yang dapat disebut juga dengan paugeran. Wulangreh sendiri memiliki makna ajaran untuk mencapai sesuatu. Dalam serat wulangreh tersebut terdapat 13 pupuh, berikut ini diantaranya.

DhandanggulaKinantiGambuhPangkurMaskumambangMegatruhDurmaWirangrongPocungMijilAsmarandhanaSinomGirisa

Serat wulangreh merupakan suatu karya sastra yang memiliki pitutur dan terkandung nilai-nilai moral dan budi pekerti untuk menjalankan suatu kehidupan yang harmoni. Dalam setiap pupuh tersebut berisi ajaran yang dapat dijadikan sebagai contoh untuk menjalankan kehidupan yang tentram dan lebih baik lagi.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang tembang gambuh => https://brainly.co.id/tugas/36460909 Materi watak dan sasmita tembang macapat => https://brainly.co.id/tugas/14382143 Materi tentang pupuh pangkur => https://brainly.co.id/tugas/10039601

==========================================================

Detail jawaban

Kelas:

Mapel: Bahasa Daerah

Bab: Serat wulangreh

Kode soal: 13

[tex] \: [/tex]

#TingkatkanPrestasimu #SPJ3


3. Kaanggit dening sapa Serat Wedhatama menika?


Penjelasan:

Serat Wedhatama kaanggit dening Pakubuawana lV(PB IV). Serat kue isisne tetembangan jawa utawi tembung macapat kang nyeritakake perjalanane manusia.


4. 31. Serat-serat ing ngisor iki kang kaanggitdening Pakubuwana IV yaikuA. WedhatamaB. Wirid Hidayat JatiC. RiyantoD. Wulangreh​


Jawaban:

D.wulangreh

#maaf klo salah


5. Serat wulangreh iku kaanggit dening sapa?​


serat wulangreh kaanggit dening

Sri Susuhunan Pakubuwana IV

Jawaban:

serat wulangreh iku kaangit dening

sri susuhunan pakubawana lv

Penjelasan:

maaf klo salah.....


6. Serat Wedhatama Pupuh kinanthi kaanggit dening


Serat Wedhatama yaitun kaanggit dening K.G.P.A.A. Mangkunegara IV. Wedhatama tegese krawuh kang utama. Piwulang ing Serat Wedhatama yaiku manungsa kudu tansah ngupaya lan nuntut ilmu supaya uripe lumaku kanthi apik. Sing baku piwulang kasebut kanggo kamulyaning uripe manungsa.

Pembahasan

Urutan isi Serat Wedhatama Serat Wedhatama berisi lima tembang macapat (puisi tradisional Jawa) dengan total 100 pupuh (bait). Berikut ini pembagian dan urutan tembang macapat yang terdapat dalam Serat Wedhatama. Pangkur (14 pupuh, 1 - 14) Sinom (18 pupuh, 15 - 32) Pocung (15 pupuh, 33 - 47) Gambuh (35 pupuh, 48 - 82) Kinanthi (18 pupuh, 83 - 100) Isi dari Serat Wedhatama berupa falsafah kehidupan yang menggabungkan nilai-nilai Jawa dan Islam.

Misalnya seperti bagaimana cara menganut agama dengan bijak, menjadi manusia seutuhnya, dan menjadi orang yang berwatak ksatria. Ada pula beberapa petikan yang dianggap sebagai kritik terhadap konsep ajaran Islam yang ortodoks, yang mencerminkan perjuangan budaya Jawa dengan gerakan pemurnian Islam.

Pelajari lebih lanjutMateri penjelasan tentang serat wedhatama yaitu terdapat pada link https://brainly.co.id/tugas/9349516Materi penjelasan tentang isine surat wedhatama yaitu terdapat pada link https://brainly.co.id/tugas/7299796Materi penjelasan tentang K.G.P.A.A. Mangkunegara IV yaitu terdapat pada https://brainly.co.id/tugas/3794077Detil jawaban

Kelas  : SD/SMP

Mapel : Bahasa Jawa

Bab     : -

Kode  : -

#TingkatkanPrestasimu

#SPJ3


7. kaanggit dening sapa serat wulangreh?​


jawaban:dening sri susuhunan


8. Serat Wedhatama iku kaanggit dening ….


Serat Wedhatama mujudake karya sastra Jawa anyar kang rada dipengaruhi agama Islam lan kagolong karya legendaris. Serat wedhatama kaanggit dening KGPAA Mangkunegara IV, kang nata Praja Mangkunegaran wiwit taun 1853 nganti 1881.

Pembahasan

Karya sastra Jawa banyak yang bermakna filosofis bagi manusia, salah satunya yaitu Serat Wedhatama. Serat Wedhatama adalah salah satu dari karya sastra Jawa baru yang sedikit dipengaruhi oleh Islam dan tergolong sebagai karya yang legendaris.

Pencipta dari serat ini adalah KGPAA Mangkunegara IV, yang pada waktu itu memerintah Praja Mangkunegaran dari 1853 sampai swngan tahun 1881. Serat Wedhatama banyak mengandung tentang ajaran mengenai kehidupan manusia yang masih bersifat relevan dengan kehidupan masyarakat yang ada pada saat ini.

Urutan isi dari Serat Wedhatama yaitu berisi lima tembang macapat (puisi tradisional Jawa) dengan total sebanyak 100 pupuh (bait).

Berikut ini adalah pembagian dan urutan tembang macapat yang terdapat dalam Serat Wedhatama:

Pangkur (14 pupuh, 1 - 14).Sinom (18 pupuh, 15 - 32).Pocung (15 pupuh, 33 - 47).Gambuh (35 pupuh, 48 - 82).Kinanthi (18 pupuh, 83 - 100).

Isi dari Serat Wedhatama yaitu berupa falsafah dari kehidupan yang menggabungkan nilai-nilai dalam Jawa dan Islam.

Pelajari lebih lanjut

Materi penjelasan tentang serat wedhatama yaitu pada link

https://brainly.co.id/tugas/3794077

Materi penjelasan tentang contoh serat wedhatama yaitu pada link

https://brainly.co.id/tugas/7299796

Materi penjelasan tentang pengertian serat wedhatama yaitu pada link

https://brainly.co.id/tugas/17785624

Detil Jawaban

Kelas     : SD/SMP

Mapel    : Bahasa Jawa

Bab        : -

Kode      : -

#AyoBelajar


9. serat wulangreh pupuh pangkur kaanggit dening


Jawaban:

Sri Susuhunan Pakubuwana IV


10. Serat Wulangreh kaanggit ing kraton​


Penjelasan:

kasunanan Surakarta Hadiningrat atau Surakarta


11. serat wulangreh kaanggit ing ngendi?


tembang pungkur...........

12. 4. Serat Wulangreh kaanggit dening PB IV. Tembung kaanggit tegese....​


Jawaban:

kaanggit tegese pencipta,karangan, susunan,rangkaian


13. Serat Wulangreh iku kaanggit ing Surakarta nalika taun....​


Jawaban:

Wulang Reh atau Serat Wulangreh adalah karya sastra berupa tembang macapat karya Sri Susuhunan Pakubuwana IV, Raja Surakarta, yang lahir pada 2 September 1768. Dia bertahta sejak 29 November 1788 hingga akhir hayatnya pada 1 Oktober 1820.

Penjelasan:

semoga mbantu


14. kaanggit dening sapa serat wulangreh​


Jawaban:

pakubuwono XI

Penjelasan:

NYUWUN PANGAPUNTEN NEK MENAWI KLENTU

Jawaban:

serat Wulang reh kaanggit dening?

Sri Susuhunan paku Buwono IV

Penjelasan:

semoga bermanfaat dan bisa membantu


15. kaanggit dening sapa serat wulangreh?​tolong di jawab yh ka


Jawaban:

serat wulangreh kaanggit deneng sri susuhan pakubuwana IV


16. serat wulangreh iku karya jawa klasik kang kaanggit dening pakubuwana iv (1768-1820) arupaTolong Dijawab Secepetnya kaka​


Jawaban:

wujud seratanipun, wulang reh dipunpanggihaken lebet disertasi, thesis, skripsi, makalah, malah angsal dipunpanggihi wonten donya maya


17. Serat Wulangreh kaanggit ing Surakarta nalika taun?​


Jawaban:

wulang reh atau serat wulangreh adalah karya sastra berupa tembang macapat karya Sri Susuhan Pakubuwana IV raja Surakarta yg lahir pda tgl 2 september 1768 dia bertahta Sejak 29 November 1788 hingga pda 1 oktober 1820

Penjelasan:

semoga membantu


18. Serat wulangreh kaanggit dening


dening Sri Susuhan Pakubuwana IV

Semoga MembantuSri Susuhan Pakubuwana IV

19. Serat wulangreh kaanggit dening.....


Jawaban:

Sri Susuhunan Pakubuwana IV

Penjelasan:

Muga-Muga Iki Mbantu!


20. Serat piwulang wulangreh kaanggit ing jaman peprentahan ... . *​


Jawaban:

? bhs indonesia ga ngerti bhs sunda


Kategori b_daerah