Naon Sababna Kecap Anteuran Hese Ditarjamahkeun Kana Basa Indonesia

Naon Sababna Kecap Anteuran Hese Ditarjamahkeun Kana Basa Indonesia

Naon sabab na kecap anteran hese di tarjemahkeun kana basa indonesia?tulis alesanna

Daftar Isi

1. Naon sabab na kecap anteran hese di tarjemahkeun kana basa indonesia?tulis alesanna


Jawab

Alasane yaiku karakteristik khas kecap asin anteuran sing umume miwiti tembung kriya dijaga ing basa target liwat unsur-unsur universal.

translate

Apa penyebab kata anteran(kata pengantar) sulit diterjemahkan ke dalam bahasa indonesia?

jawab:

sebabnya adalah ciri unik kecap anteuran yang umumnya mengawali verba itu dipertahankan pada bahasa sasaran melalui unsur-unsur kesemestaan yang dimilikinya.


2. Kecap-kecap basa sunda anu hese ditarjamahkeun kana basa indonesia, nyaeta kecap.


Bahasa sunda anu hase ditarjamahkeun kana basa indonesia nyaeta kecap panganteur. Aya 2 kecap panganteur nyaeta panganteur pagawean & panganteur kaayaan.

Pembahasan :

Kata pengantar merupakan sebagai salah satu bagian pada karya tulis yang berisikan ungkapan rasa syukur dan juga terima kasih dari penulisnya. Pada suatu karya tulis, kata pengantar makalah misalnya berada di bagian awal dan juga berisi beberapa bagian penting termasuk pembukaan, isi serta penutup dari suatu karya tulis ilmiah.

Isi dari kata pengantar yang menarik dan juga tidak dibuat-buat secara langsung dapat membuat banyak orang penasaran dan juga tertarik membaca karya tulis tersebut. Karena diletakkan pada bagian awal juga berfungsi sebagai pengantar para pembaca ke bahasan yang lebih terinci, isi yang ada di dalamnya merupakan gambaran secara umum mengenai karya tulis tersebut.

Kata pengantar pada laporan juga ditulis di halaman tersendiri sehingga tidak bersatu dengan bagian lain agar para pembaca dapat memahami sepenuhnya maksud dari isi kata pengantar tersebut.

Pelajari lebih lanjut

Contoh karya tulis

https://brainly.co.id/tugas/1033364

#BelajarBersamaBrainly#SPJ4


3. Kecap basa sunda anu hese ditarjamahkeun


Jawaban:

kecap basa Sunda anu hese Artinya Kata bahasanya sulit


4. Naon sababna kecap anteuran hese ditarjamahkeun kana basa Indonesia? *​


terjemah:

karena itulah bahasa anteuran itu sulit

maaf klo salah


5. naon sababna kecap anteuran ka cc ditarjamahkeun Kana basa Indonesia​


Jawaban:

apa sebab nya bilang antaran ke CC


6. Kecap-kecap basa sunda anu hese ditarjamahkeun kana basa indonesia,nyaeta kecap?


Jawaban:

Nyaeta kecap panganter


7. Naon sababna kecap anteuran hese di terjemahkeun kana bahasa indonesia


Mengapa Mengantri Membeli Kecap Susah
Itu Semoga Membantu

8. naon sebab na kecap anteuran hese di tarjamahkeun kanu basa indonesia??tolong jawab yang serius;)​


Jawaban:

da sok pabaliut(pabelit) wae jadi weh hese di terjemahan keun kanan bahasa Indonesia

Penjelasan:

maaf ya kalo salah


9. naon sababna kecap anteuran hese ditarjamahkeun kana basa indonesia? sebutkeun 3 contoh kecap anteuran


Sababna kecap anteuran teu bisa ditarjamahkeun kana basa Indonesia lantaran kecap anteuran netelakeun atawa ngagambarkeun prakna hiji pagawean. Artinya mengapa kecap anteuran (kata kerja pengantar) tidak bisa diterjemahkan ke dalam bahasa Indonesia karena kata-kata tersebut adalah kata-kata yang menggambarkan suatu kegiatan.

Pembahasan

Tiga contoh kecap anteuran:

Daligdeug, kata yang menggambarkan keadaan sempoyongan. Sorodot, kata yang menggambarkan keadaan terpeleset. Gubrag, kata yang menggambarkan keadaan terjatuh.

Bila kita terapkan dalam kalimat menjadi:

Manehna leumpang dina galengan, daligdeug, daligdeug, sorodot, gubrag labuh.

Kalimat di atas tidak bisa diterjemahkan harfiah, karena menggambarkan orang yang berjalan di pematang sawah, sempoyongan, terpeleset kemudian terjatuh.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang menyusun kalimat dalam bahasa Sunda https://brainly.co.id/tugas/49967949

#BelajarBersamaBrainly #SPJ1


10. Naon sababna kecap anteuran hese di tarjamahken kana basa indonesia


Jawaban:

Artinya itulah mengapa interjeksi itu sulit

Penjelasan:

mohan maaf bila salah

Jawaban:

Itulah mengapa interjeksi itu sulit


11. kecap-kecap basa sunda anu hese ditarjamahkeun kana basa indonesia, nyaeta kecap... a. pangantetb. parentahc. panyambungd. panganteure. sulur


Kategori Soal : Bahasa Sunda

Kelas : - (SMP)

Pembahasan :

Pikeun ngajawab pananya di luhur, kecap-kecap basa Sunda anu hese ditarjamahkeun kana basa Indonesia, nyaeta kecap panganteur (d.). Dina basa Sunda aya dua rupa kecap panganteur, nyaeta kecap panganteur pagawean (contona "barakatak seuri") jeung kecap panganteur kaayaan atawa sifat (contona "bray caang").

Kecap panganteur nu aya dina basa Indonesia memang hese ditarjamahkeun kana basa Indonesia, saperti "barakatak seuri", paling-paling ditarjamahkeun kana basa Indonesia jadi "tertawa terbahak-bahak", tapi eta tarjamahan jadi henteu akurat atawa henteu persis maksudna.

Kata Kunci : Kecap panganteur


12. Naon sababna kecap anteuran hese diterjemaahkeun kanu Bahasa Indonesia?


Jawaban:

artinya:apa sebabnya kata antaran sulit


13. Naon sababna kecap anteuran hese di tarjamahkeun kana basa indonesia?


apa sebabnya kata anteuran sulit di terjemahan kan ke Indonesia?? (kuring henteu weruh)

14. 1. Kumaha cara narjamahkeun nu bener? 2. Naon sababna kecap anteuran hese di tarjamahkeun kana basa Indonesia? 3. Naha mun rek narjamahkeun perlu ngabanding kamus dwibasa?


B.sunda :

Kumaha cara narjamahkeun nu bener?Naon sababna kecap anteuran hese di tarjamahkeun kana basa Indonesia?

Naha mun rek narjamahkeun perlu ngabanding kamus dwibasa?

B.Indo :

Gimana Cara terjemahin yg bener ?

Apa sebab nya kecap antaren susah di terjemah kan ke bahasa indonesia ?

Knp klo pengen terjemahin perlu ngebanding kan kamus di baca ?

#Answer by : Winda & Randy


15. Naon sababna kecap anteuran hese diterjamahkeun


apa sebabnya kata anteuran sulit

16. Kecap-kecap basa Sunda anu hese ditarjamahkeun kana basa Indonesia, nyaeta kecap…​


Jawaban:

a. pangantet

b. parentah

c. panyambung

d. panganteur

e. sulur


17. Kecap kecap basa sunda nu hese ditarjamahkeun kana basa indonesia nyaeta


Jawaban:

kecap kecap basa Sunda nu hese artinya Kata-kata bahasanya sulit


18. naon sababna kecap anteuran hese di tarjamahken kana basa Sunda?​


terjemah:

karena itulah kata anteuran itu sulit

maaf klo salah


19. kecap-kecap basa sunda anu hese ditarjamahkeun kana basa indonesia, nyaeta kecap... a. pangantetb. parentahc. panyambungd. panganteure. sulur


jawabannya insyaallah yang a.panganteb

20. kecap kecap basa sunda anu hese di terjemahkeun kana basa indonesia nyaeta kecap?


kecap sunda anu hese di terjemahkeun ka indonesia nyaeta :
- ngahiliwir

Kategori b_daerah