Kang Nugel Pusere Gathutkaca Nalika Lair Yaiku

Kang Nugel Pusere Gathutkaca Nalika Lair Yaiku

8. Topeng kang dienggo Gathutkaca nalika lair jenenge​

Daftar Isi

1. 8. Topeng kang dienggo Gathutkaca nalika lair jenenge​


Jawaban:

Topeng Wojo

Penjelasan:

maaf kalau salah

Jawaban:

Topeng Waja,

topeng waja adalah topeng yang dipakai

Raden Gatot Kaca


2. Gaman kang bisa nugel pusere Gathutkaca yaiku​


gaman kang bisa nugel pusere gathuykaca yaiku sarung pusaka kontawijaya


3. Golekana tegese tembung-tembung kang kacithak miring ing ukara iki. Nalika lair, pusere ora tedhaskaro gegaman.


Saat lahir tali pusarnya tidak lepas oleh dengan senjata. Maknanya semua pusaka tidak mempan untuk memotong pusarnya

4. pusaka kang nugel pesere gathutkaca nalika lair yaiku


senjata kunta wijayandanu kang saka kahyangan

5. Kang nugel pusere Gathutkacanalika lair yaiku....a. rangkane Senjata Kuntab. panahe Senjata KuntaC. sing gawe Senjata Kuntad. sing duwe Senjata Kuntaplis KK jwb jam 10 harus dikumpulkan​


Jawaban:

Penjelasan:

a rangkane senjata kunta


6. Kang nugel pusere Gathutkaca nalika lair yaiku a.rangkane Sanjata Kuntab.panahe Sanjata Kuntac.sing gawe Sanjata Kunta d. sing duwe Sanjata Kunta​


Nalika Raden Gatotkaca lair iku ora ana kang bisa nugel pusere. Senjata kang iso nugel pusere Gatotkaca nalika lair iku rangkane Sanjata Kunta.

Pembahasan

Pada soal yang ditanyakan adalah tentang senjata yang mampu untuk memotong pusar Raden Gatotkaca ketika dilahirkan. Dalam kisah pewayangan senjata yang mampu untuk memotong pusar dari Raden Gatotkaca adalah rangka dari senjata Kunta atau Kunta Wijayandanu.

Raden Gatotkaca merupakan tokoh pewayangan dalam kisah Mahabharata yang terkenal dengan julukan otot kawat balung wesi. Raden Gatotkaca merupakan putra dari Raden Werkudara dan Dewi Arimbi. Raden Gatotkaca adalah satriya dari Pringgodani. Saat Raden Gatotkaca dilahirkan tidak ada senjata apapun yang mampu memotong pusarnya. Dalam cerita yang mampu memotong pusar dari Raden Gatotkaca adalah rangka dari senjata Kunta Wijayandanu. Namun setelah pusar tersebut terpotong, rangka dari senjata Kunta ikut masuk menyatu ke dalam tubuh Raden Gatotkaca.

Berikut beberapa senjata yang dimiliki oleh Raden Gatotkaca:

Caping BasunandaKutang AtakusumaTerompah PandakacernaDan lainnya

Dalam cerita pewayangan Raden Gatotkaca digambarkan sebagai tokoh yang kuat dan sakti mandraguna, hingga mampu mengalahkan musuh-musuhnya.

Pelajari lebih lanjutMateri tentang cerita wayang => https://brainly.co.id/tugas/1805607 Materi tentang Raden Gatutkaca => https://brainly.co.id/tugas/28480082 Materi tentang sinopsis cerita wayang Bima bungkus => https://brainly.co.id/tugas/2321519

=========================================================

Detail jawaban

Kelas: -

Mapel: Bahasa Daerah

Bab: Pewayangan

Kode soal: 13

[tex] \: [/tex]

#TingkatkanPrestasimu #SPJ3


7. Pusaka kang nugel pusere gathutkaca nalika lair yaiku


Jawaban:

Sarung pusaka Konta terbuat dari kayu mastaba yang ternyata bisa digunakan untuk memotong tali pusar Tetuka. Saat dipakai untuk memotong, kayu mastaba musnah dan bersatu dalam perut Tetuka.


8. Kang nugel pusere gathutkaca nalika lair yaiku


Jawaban:

sanjata kunta wijayandanu


9. Gaman utawa senjata kanggo nugel pusere Raden Gathotkaca nalika lair, yaiku .... a. Kuntawijayandanu b. Wijaya Capa c. Kotang Antakusuma d. Kuku Pancanaka​


Jawaban:

c.kota antakusuma

Penjelasan:

semoga bermanfaat

Jawaban:

a. Kuntawijayandanu

#semoga membantu

#maaf ya kalau salah....

*JADIKAN JAWABAN TERBAIK YA....*

answer by : @zahrasadiya

@sadiyazahra02


10. Paraga ing pewayangan kang nalika lair dibucal ing kali yaiku ….


JAWABAN:

KARNA

PENJELASAN:

Karna, putra sulung dari Ibu Kunti yang berasal dari Dewa Surya ini sebenarnya merupakan bagian dari Pandawa jika saja dirinya tidak dibuang dan dihanyutkan ke sungai agar diasuh oleh orang lain.


11. Nalika lair Gathutkaca wujude apa?


raksasa.....................

12. pusaka kang nugel pusaka Gathut kaca nalika lair yaiku​


Jawaban:

senjata kunta winjayandanu kang Saka kahyangan

maaf kalau salah

Jawaban:

senjata kunta wijayandanu kang saka kahyangan


13. Nalika lair pusere gathotkaca bisa pugut srana​


Jawaban:

pusere gathutkaca di pedot nganggo senjata kuntha Wijaya Dhanu

maaf ya kalau kurang tepat, menurut buku yang saya baca tentang lahirnya gathutkaca tali pusarnya waktu lahir tidak lepas lepas dari tubuhnya lalu bisa di putus dengan senjata kuntha Wijaya Dhanu


14. Kang nugel pusere Gathutkaca nalika lair yaikua rangkane Sanjata Kuntab. panahe Sanjata kuntaC. sing gawe Sanjata Kuntad. sing duwe Sanjata kunta​


Jawaban:

sepertinya B.panahe sajata kunta

maaf kalau salah

maaf banget


15. 1. Sapa sing menehi topeng nalika Gathutkaca isih bayi?Wangsulan:2. Sapa eyange Gathutkaca sing saka ibune?Wangsulan:..........3. Sanjata apa sing bisa kanggo nugel pusere Gathutkaca?Wangsulan:..........4. Apa sing nyawiji karo pusere Gathutkaca?Wangsulan:....5. Apa wae pusakane Gathutkaca iku?Wangsulan:......​


Jawaban:

3 .panah kunta Wijayandanu

4 .kotang antakusuma, caping basunanda,sandhal tumprah padakacerma

Penjelasan:

semoga membantu


16. Sapa kang bisa ngethok pusere Raden Gathutkaca?​


Jawaban:

Basukarana

Penjelasan:

maaf kalo salah....

semoga membantu:)


17. kaya apa wujude gathutkaca nalika lair?​


Jawaban:

Katon wujud raksasa kan ari2ne ora bisa pedot ngasi 1 tahun

Jawaban:

katon wujud reseksa kang pusere bisa ditugel dene rangkane pusaka kunta wijayandenu dening raden arjuna

Penjelasan:

semoga membantu


18. karya apa wujude gathutkaca nalika lair


Raksasa.

Semoga membantu ya :)

19. 6. lb Gathutkaca yaiku 7. Garwane Raden Gathutkaca kang kagungan putra asma Sasikirana yaiku Dewi 8. Topeng kang dienggo Gathutkaca nalika lair jenenge​


Jawaban:

Antareja Werkudara bima


20. rangkane senjata kunta bisa nugel pusere gathutkaca.... pitakon sing tepat​


Jawaban:

Apa bagian saka senjata kunta kang bisa nugel pusere Gathutkaca?


Kategori b_daerah