Coba Terangna Tegese Mumpung Padhang Rembulane Mumpung Jembar Kalangane

Coba Terangna Tegese Mumpung Padhang Rembulane Mumpung Jembar Kalangane

10. "Mengko sore" ana ing tembang Lir ilir diumpamakake ?Room 31. Tulisen 4 kalebu tembang dolanan Gagrak lawas ?2. Aranana 4 wae kang kalebu tembang macapat ?3. Coba terangna tegese padhang rembulane, mumpung jembar kalange ?​

Daftar Isi

1. 10. "Mengko sore" ana ing tembang Lir ilir diumpamakake ?Room 31. Tulisen 4 kalebu tembang dolanan Gagrak lawas ?2. Aranana 4 wae kang kalebu tembang macapat ?3. Coba terangna tegese padhang rembulane, mumpung jembar kalange ?​


Jawaban:

1.Lir Ilir, Gambang Suling, Cublak² Suweng, Kidang Talun

2.maskumambang, mijil, sinom, kinanthi, asmaradana, gambuh, dhandanggula, durma, pangkur, megatruh, dan pucung.

3.-Mumpung padang rembulane

Mumpung masih terang bulannya

-Mumpung jembar kalangane

Selagi masih luas jangkauannya (selagi masih sehat badannya)


2. . Mumpung gedhe rembulane mumpung jembar karangane.Tembung gedhe kosok baline....​


Jawaban:

Tembung Gedhe kosok baline yaiku CILIK

Penjelasan:

➡️ kosok Bali dalam basa Jawa artinya lawan kata

➡️ Tembung kosok baline Gedhe yaiku cilik

karena lawan kata besar adalah kecil

➡️ Tembung kosok Bali digunakake kanggo negesi walikane tetembungan Jawa

matur nuwun

3. Mumpung jembar kalangane mumpung gedhe rembulane.tegese jembar podho karo tembung


Jawaban:

Amba

Penjelasan:

maaf kalok salah, jadikan jawaban terbaik


4. A.15. Tembung mumpung padhang rembulane mumpung jembar kalangane" tegese jroningmanembah marang Gustimnggu wektu kang jembarB. mumpung isih ono kesempatanC. nunggu rembulane padhangD.mumpung isib ono nina​


Jawaban:

B. Mumpung isih Ono kesempatan

maaf kalau salah

semoga membantu


5. coba terangna tegese mumpung padhang rembulane mumpung jembar kalangane​


Jawaban:

Artinya ‘mumpung terang rebulannya, mumpung luas kalangannya’. Ini dimaksudkan, di saat gelap orang akan sukar/bahkan tidak bisa membedakan mana yang baik dan mana yang benar, mana yang halal dan mana yang haram. Sehingga dalam keadaan gelap semua dicampuradukkan.

Penjelasan:

maaf kalo salah


6. 30. Apa makna yang terkandung dalam tarian Bondan Payung ?...31. Pada dasarnya ada dua pola garis dasar pada lantai, yaitu ...32. Sebutkan 3 jenis tarian yang berasal dari daerah Jawa Tengah !...33. Apa makna yang terkandung dalam bait "Mumpung padhang rembulane, mumpung jembarkalangane"?...34. Bagaimana teknik membawakan lagu daerah ?...35. Sebutkan 3 lagu daerah yang berasal dari Jawa Tengah !...​


Jawaban:

1 Tari Bondan adalah tarian tradisional yang menggambarkan tentang kasih sayang seorang ibu kepada anaknya. Tarian merupakan salah satu tarian tradisional yang berasal dari Surakarta, Jawa Tengah. Yang menjadi ciri khas dari Tari Bondan ini adalah property yang di gunakan, yaitu payung kertas, kendil danboneka bayi yang di gendong penari.

2. lurus dan lengkung

3. 1Tari Bedhaya Ketawang. Tari Bedhaya Ketawang. ...

2. Tari Gambyong. Tari Gambyong. ...

3. Tari Bondan Payung. Tari Bondan Payung. ...

4. Artinya 'mumpung terang rebulannya, mumpung luas kalangannya'. Ini dimaksudkan, di saat gelap orang akan sukar/bahkan tidak bisa membedakan mana yang baik dan mana yang benar, mana yang halal dan mana yang haram.

5. teknik membawakan lagu daerah

lagu daerah pada umumnya menggunakan bahasa daerah atau bahasa ibu setempat , sehingga teknik ucapan atau arti kulasi harus di bawakan sesuai dialek tempat

6. Bapak Pucung.

Cublak Cublak Suweng.

Rumah Kita.

Penjelasan:

semoga membantu


7. Mumpung jembar kalangane mumpung gedhe rembulane.tegese jembar podho karo tembung


Jawaban:

Mumpung padang rembulane, Mumpung jembar kalangane

Artinya 'mumpung terang rebulannya, mumpung luas kalangannya'. Ini dimaksudkan, di saat gelap orang akan sukar/bahkan tidak bisa membedakan mana yang baik dan mana yang benar, mana yang halal dan mana yang haram

Penjelasan:

semoga membantu kasih aku jawaban terjedas ya


8. bulan bulan gedheana santri menek jambeceblokno salining waeMUMPUNG JEMBAR KALANGANEmumpung gedhe rembulanesuraka surak hiyotembung kang ke cetak kandel duweni teges...​yang bener aku folbeck


Jawaban:

Selagi masih luas jangkauannya (selagi masih sehat badannya)

Penjelasan:

maaf ya kalau salah.. terimakasih, semoga bermanfaat!!

SEMANGATTT!! (✿^‿^)


9. mumpung jembar kalangane.tolong dijadikan aksara jawa ya​


Jawaban:

Mumpung padang rembulane, Mumpung jembar kalangane

Artinya 'mumpung terang rebulannya, mumpung luas kalangannya'. Ini dimaksudkan, di saat gelap orang akan sukar/bahkan tidak bisa membedakan mana yang baik dan mana yang benar, mana yang halal dan mana yang haram. Sehingga dalam keadaan gelap semua dicampuradukkan.


10. Bulan GedheBulan-bulan gedheAna santri menek jambeCeblokna salining waeMumpung jembar kalanganeMumpung gedhe rembulaneSuraka surak hiyo........tegese tembung dolanan iki​


tembang iku kelebu tembang dolanan gagrak anyar.

semoga membantu


11. Coba terangna tegese mumpung padhang rembulane mumpung jembar kalange


penjelasannya:

tegese (mumpung padhang rembulane) artinya saat bulan terbit

•(mumpung jembar kalangane) artinya lingkaran lebar terasnya

semoga bermanfaat:")))


12. Apa makna yang terkandung dalam bait "mumpung Padang rembulane,mumpung jembar kalangane"?... tolong besok dikumpulkan​


Jawaban:

Mumpung padang rembulane, Mumpung jembar kalangane

Selanjutnya maksud 'mumpung luas kalangannya', adalah luas area yang disinari bulan tadi, bisa menerangi daerah mana saja. Ini bermakna mumpung ada kesempatan bertaubat untuk menek blimbing itu atau untuk melaksanakan perintah agama, yaitu lima rukun Islam.

Penjelasan:

maaf kl aalah

Jawaban:

Mumpung bulan [masih] bersinar terang /mumpung [masih] banyak waktu luang /maka bersoraklah dengan sorak iya

Penjelasan:

mumpung padang rembulane /mumpung jembar kalangane / yo surak’o surak hiyo

(Mumpung bulan [masih] bersinar terang /mumpung [masih] banyak waktu luang /maka bersoraklah dengan sorak iya)

Semua yang harus dicapai itu lakukan saat ini juga. Selagi pikiran masih terang... mumpung padang rembulane... selagi banyak waktu luang... mumpung jembar kalangane. Dan jika ada yang mengingatkan... bersorak dan berkatalah dengan sorakan iya..!

maaf kalau salah

jamgan lupa like dan nilai


13. Tegese tembung mumpung


Jawaban:

erkai engko e saudara/ saudari


14. 4. Mumpung padhang rembulaneMumpung jembar kalangane. Ya srak a.. surak horeeApa piwulang saka tembang ing dhuwur ?Wangsulan =​


Jawaban

Mumpung padhang rembulane Mumpung jembar kalangane.

Para wali ngelingake supaya wong-wong Muslim benahi perbuatanne nalika lawang pandhuan isih mbukak, nalika kesempatan isih ana ing ngarepe, nalika umur isih tetep urip.

Yo Surako surak hiyo.

Sambutan seruan iki kanthi surak "ayo ngetrapake hukum Islam" minangka tandha rasa seneng. He, kowé wong-wong sing beriman netepi dhawuhe Allah lan panjaluk Nabi nalika Rasul nimbali sampeyan marang wong sing menehi urip (Al-Anfal: 25).


15. 3. Coba terangna tegese mumpung padhang rembulane, mumpung jembar kalange!​


Jawaban:

mumpung isih ono kesempatan


16. *Lirik Lagu Lir-ilir Lir-ilir, lir-ilir Tandure wis sumilir Tak ijo royo-royo tak senggo temanten anyar Cah angon-cah angon penekno blimbing kuwi Lunyu-lunyu yo penekno kanggo mbasuh dodotiro Dodotiro-dodotiro kumitir bedhah ing pinggir Dondomono jlumatono kanggo sebo mengko sore Mumpung padhang rembulane, mumpung jembar kalangane Yo surako… surak iyo… translate aksara jawa donk . saya ngak bisa .. mohon dibantu


anaman sudah bersemiDemikian menghijau bagaikan pengantinbaruAnak gembala, anak gembala panjatlah(pohon) belimbing ituBiar licin dan susah tetaplah kau panjatuntuk membasuh pakaianmuPakaianmu, pakaianmu terkoyak-koyak dibagian sampingJahitlah, benahilah untuk menghadap nantisoreMumpung bulan bersinar terang,mumpungbanyak waktu luangAyo bersoraklah dengan sorakan iyaLirik Lagu Lir-ilir
Lir-ilir, lir-ilir
Tandure wis sumilir
Tak ijo royo-royo tak senggo temanten
anyar
Cah angon-cah angon penekno blimbing
kuwi
Lunyu-lunyu yo penekno kanggo mbasuh
dodotiro
Dodotiro-dodotiro kumitir bedhah ing
pinggir
Dondomono jlumatono kanggo sebo
mengko sore
Mumpung padhang rembulane,
mumpung jembar kalangane
Yo surako… surak iyo

17. 10. "Mengko sore" ana ing tembang Lir ilir diumpamakake ?Room 31. Tulisen 4 kalebu tembang dolanan Gagrak lawas ?2. Aranana 4 wae kang kalebu tembang macapat ?3. Coba terangna tegese padhang rembulane, mumpung jembar kalange ?​​


1. Cublak Suweng, Gundhul Pacul, Lir Ilir, Kidang Talun

2. maskumambang, mijil, sinom, kinanthi

3. “Lir-ilir, Lir Ilir , Tandure wus sumilir , Tak ijo royo-royo ,Tak sengguh temanten anyar, Cah Angon, Cah Angon , Penekno Blimbing Kuwi , Lunyu-lunyu penekno Kanggo Mbasuh Dodotiro, Dodotiro Dodotiro, Kumitir Bedah ing, pinggir , Dondomono, Jlumatono , Mumpung Padhang Rembulane, Mumpung Jembar Kalangane , Yo surako surak Iyo”

Moga Membantu :D

Jawaban dan Pembahasan

10. "Mengko sore" ana ing tembang Lir ilir diumpamakake?

➡️ Mengko sore diumpamakake kanggo "Ngadhep Gusti (ngibadah)".

III.

1. Tulisen 4 kalebu tembang dolanan Gagrak lawas ?

➡️ Menthog-menthog, jamuran, cublak-cublak suweng, gundhul-gundhul pacul, jaranan, lir-ilir, lsp.

2. Aranana 4 wae kang kalebu tembang macapat ?

➡️ Tembang macapat ana 11, yaiku :

1. Maskumambang 4 gatra, 12i, 6a, 8i, 8a

2. Pucung 4 Gatra, 12u, 6a, 8i, 12a

3. Megatruh 5 Gatra, 12u, 8i, 8u, 8i, 8o

4. Gambuh 5 Gatra, 7u, 10u, 12i, 8u, 8o

5. Mijil 6 Gatra, 10i, 6o, 10e, 10i, 6i, 6u

6. Kinanthi 6 Gatra, 8u, 8i, 8a, 8i, 8a, 8i

7. Durma 7 Gatra, 12a, 7i, 6a, 7a, 8i, 5a, 7i

8. Pangkur 7 Gatra, 8a, 11i, 8u, 7a, 12u, 8a, 8i

9. Asmaradana 7 Gatra, 8i, 8a, 8e/o, 8a, 7a, 8u, 8a

10. Sinom 9 Gatra, 8a, 8i, 8a, 8i, 7i, 8u, 7a, 8i, 12a

11. Dhandhanggula 10 Gatra, 10i, 10a, 8e, 7u, 9i, 7a, 6u, 8a, 12i, 7a

3. Coba terangna tegese padhang rembulane, mumpung jembar kalange!

➡️ Tegese mumpung cahyane rembulan padhang, uga mumpung diwenehi akeh kesempatan kanggo ngentukake pangapura marang Gusti.

» DETAIL JAWABAN «

Mapel : Bahasa Jawa

Kelas : 7

Materi : Piwulang

Kata Kunci : Tembang dolanan, macapat, lsp

Kode Soal : 13

Kode Kategorisasi : 7.13

-----------------------------

Semoga membantu.


18. Apa makna yang terkandung dalam bait mumpung Padang rembulan mumpung jembar kalanganetolong bantu yh kak​


Jawaban:

Mumpung padang rembulane, Mumpung jembar kalangane

Artinya 'mumpung terang rebulannya, mumpung luas kalangannya'. Ini dimaksudkan, di saat gelap orang akan sukar/bahkan tidak bisa membedakan mana yang baik dan mana yang benar, mana yang halal dan mana yang haram.

Penjelasan:

Penjelasan:

jawaban ada di atas ya semoga membantu Anda dan jadikan jawaban saya yang tercedas please


19. apa tegese unen-unen lagu lir ilir ing bawah iki1.tandure wis sumilir2.temanten anyar3.cah angon4.penekna blimbing kuwi5.lunyu-lunyu penekan6.kanggo masuh dodotira7.mumpung padhang rambulane8.mumpung jembar kalangane​


Jawaban:

Bangunlah, bangunlah

Tanaman sudah bersemi

Demikian menghijau bagaikan pengantin baru

Anak gembala, anak gembala panjatlah (pohon) belimbing itu

Biar licin dan susah tetaplah kau panjatuntuk membasuh pakaianmu

Pakaianmu, pakaianmu terkoyak-koyak di bagian samping

Jahitlah, benahilah untuk menghadap nanti sore

Mumpung bulan bersinar terang, mumpung banyak waktu luang

Ayo bersoraklah dengan sorakan iya


20. mumpung Padang rembulane mumpung jembar??​


Jawaban:

mumpung jembar kalangane


Kategori b_arab